Ce trebuie sa stiti despre acvariul pentru pesti ?

Este cunoscut faptul ca plasarea unui acvariu intr-o camera va acapara toate privirile. Mai ales, daca acesta contine multi pesti si este dotat cu tot felul de accesorii care sa-l faca si mai atractiv. In plus, acvariu este folosit si in arta Feng Shui conform careia acesta aduce bunastare.  De aceea, alegerea unui acvariu este importanta indiferent daca il instalati acasa sau la birou.

Cum sa alegeti acvariul ?

Alegerea acvariului poate depinde de mai multi factori. Numarul de pesti, dimensiunea, locul unde va fi plasat si bugetul sunt cateva dintre elementele pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti acvarii.
Dimensiunea acvariului este unul dintre principalii factori. Daca va doriti un acvariu mare, insa va este frica de ingrijirea acestuia, trebuie sa stiti ca acvariile de dimensiuni mai mari sunt mai usor de ingrijit decat cele mici. De obicei, ingrijirea acvariilor implica doua elemente : schimbarea calitatii apei si aparitia depunerilor de alge care, in cadrul unui acvariu mic, trebuie schimbate mult mai des. In plus, un acvariu mare va avea alt efect estetic asupra incaperii, dar va costa si mai mult.

Locul pe care il alegeti pentru instalarea acraviului este foarte important. Inainte de a cumpara acvariul, masurati si calculati, astfel incat acvariul cumparat sa se incadreze perfect. Daca vreti sa achizitionati un acvariu de 40 de L luati in calcul si un suport special pe care trebuie sa stea.

Numarul pestilor este de asemenea important. Cu cat acesta este mai mare, cu atat dimensiune acvariului va creste. Pentru un peste de 2.5 cm este nevoie de 3.5 l de apa… astfel veti putea sa va calculati singuri marimea acvariului.

Inca de la inceput, stabiliti-va un buget caci un acvariu nu inseamna doar un cadru si pereti de sticla. Gama de accesorii pentru acvariu este foarte importanta. Ea ofera termometru, incalzitor, pompa, filtru de apa, furtun de schimbare a apei, lampa de iluminare, accesorii pentru decor, plante… majoritatea dintre aceste elemente fiind indispensabile.

Forma acvariului este si ea esentiala. Acvariul devine un obiect de decor, de aceea forma acestuia trebuie sa se potriveasca cu restul decoratiunilor, dar si cu stilul incaperii.

Daca sunteti pasionat (a) de pesti si vreti sa le creezi un mediu optim in care sa traiasca, documentati-va te cu privire la acest subiect si vizitati un pet shop online unde veti gasi toate produsele si accesoriile de care aveti nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.