Caldura, un factor periculos pentru caini

Temperaturile ridicate si expunerea prelungita in razele toride ale soarelui pot afecta starea de sanatate a cainelui dumneavoastra. Deshidratarea si supraincalzirea sunt unele dintre cele mai des intalnite probleme. Din aceste motive, in zilele de vara, trebuie sa asigurati cainelui o hidratare continua si sa evitati plimbarea in perioada pranzului cand razele de soare sunt foarte puternice.

Cum sa menajati cainele in zilele toride ?

In general, vara este un anotimp preferat atat de oameni, cat si de caini. Insa, la fel ca si oamenii, si cainii pot suferi de caldura. Temperatura corpului este foarte greu de reglat la caini deoarece acestia nu transpira, iar singura modalitate de a-si regla temperatura este respiratia accelerata. Din aceste considerente, problemele cauzate de caldura pot fi fatale pentru caini daca nu aveti in vedere cateva masuri de precautie.

Sfaturi si indicatii prin care cainele dumneavoastra nu este afectat de caldura excesiva a verii :

–    Daca va place ca patrupedul dumneavoastra sa va insoteasca in masina pe timpul verii, nu uitati cainele in interiorul acesteia. Masina oprita in soare se incalzeste foarte tare, astfel incat cainele, inchis chiar si pentru cateva minute, are mult de suferit. De asemenea, cand plecati la drum, chiar si pe distanta mica, luati o sticla de apa cu dumneavoastra pentru a-i asigura hidratarea de care are atata nevoie.

–    In masina puteti merge cu aerul conditionat pornit, insa nu lasati cainele sa stea in dreptul acestuia. Ca si omului, nu-i va face bine.

–    Daca mergeti la mare, cu siguranta ii va placea sa se balaceasca in mare. Aveti grija sa nu inghita foarte multa apa sarata. Nu este indicat.

–    Cainii proaspat tunsi sau cei cu parul foarte scurt se pot arde de la soarele puternic. De asemenea, nasul, varful urechilor si burtica pot fi afectate la orice exemplar.

–    Daca aveti o gradina, montati o instalatie de stropit. Cu siguranta, veti vedea cainele zburdand prin jetul de apa. Va fi o sursa de distractie, dar si de racorire.

–    Daca trebuie sa iesiti din casa la ore nepotrivite, cand razele soarelui sunt foarte puternice, alegeti zone mai umbroase si zone cu iarba. Daca dumneavoastra nu simtiti, labutele cainelui vor simti cu siguranta caldura asfaltului.

–    Daca plecati in concediu intr-o localitate necunoscuta, interesati-va de adresa unui medic veterinar.

–    Daca vedeti ca prietenul patruped se simte rau de la caldura, duceti-l intr-un loc umbros si aplicati-i comprese cu apa rece (nu gheata) pe gat. In cazul in care nu-si revine transportati-l la un medic veterinar.

Pe langa respectarea acestor sfaturi este necesar sa acordati o atentie deosebita si produselor de igiena pentru caine pe care le folositi vara. Dusurile pot fi si ele o modalitate de hidratare, insa nu trebuie abuzat. De asemenea, alegeti mancare pentru caini usoara si hidratanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.