Cum sa pregătim animalele de companie pentru primăvară 

Sfaturi de îngrijire pentru adaptarea la schimbarea vremii

Sezonul rece a trecut, primele semne că primăvara își intră în drepturi au început să apară! Odată cu acestea și dorința noastră, dar și a prietenilor blănoși, de a petrece mai mult timp afară, în natură. Pregătirea animalelor de companie pentru această perioadă este esențială, de aceea, este foarte important să avem în vedere câteva aspecte care vor ne vor face viața mai ușoară tuturor, bipezi si patrupezi. 

Iată câteva sfaturi utile:

1. Curățenia de primăvară

 Tradițională, curățenia de primăvară, este la fel de importantă pentru oameni cât este și pentru animale. Un mediu de viață curat este esențial pentru ca animăluțele să se dezvolte sănătos. Puteți începe prin a curăța paturile/culcușurile în care aceștia își petrec o mare parte din timp, precum și suprafețele si mobilierul. Nu uitați nici de jucării, nici de bolurile de hrănire. Indicat este să folosiți produse de curățenie destinate animalelor de companie, produse ce conțin enzime speciale, ce distrug petele și mirosurile neplăcute și cel mai important, sunt non-toxice pentru patrupezi.

2. Toaletarea si periajul

În această perioadă, o mare parte dintre animale încep “procesul” de năpârlire. Este un fenomen fiziologic, atât în rândul câinilor cât și al pisicilor. Năpârlirea este dependentă de schimbările sezoniere (trecerea de la rece la cald, expunerea la lumina naturală o perioadă mai lungă de timp) precum și de alți factori (alimentație, stres, stare de sănătate). Periajul constant, băile cu produse destinate fiecărui tip de piele/blană și o dieta corespunzătoare pot face ca acest proces sa fie unul rapid, care să nu lase “urme” (pe haine, pe canapea, pe covor etc.). Daca obișnuim animalele încă de mici cu aceste proceduri avem șanse foarte mari ca aceasta să devină o activitate de rutina plăcută, atât pentru noi cât și pentru ei! 

3. Vizita la cabinetul veterinar:  

Această vizită are ca scop verificarea stării de sănătate a blănosului. Medicul veterinar va avea în vedere să reamintească de importanța deparazitării interne și externe, urmând mai apoi găsirea unei metode eficiente de prevenire a bolilor parazitare (boli transmise de insecte precum: căpușe, țânțari, purici). 

Apasă aici pentru a vizualiza opțiuni de deparazitare pentru câinele tău!

Apasă aici pentru a vizualiza opțiuni de deparazitare pentru pisica ta

Atât pentru oameni cât și pentru animale, “alergia sezonieră de primăvară” este o problema cât se poate de reală. Mulți dintre blănoși se confruntă adesea în această perioadă cu unul sau mai multe simptome: prurit, roșeața la nivelul pielii, dificultăți în respirație etc. Pe baza acestor semne și posibil a altor investigații, medicul veterinar va institui un tratament corespunzător pentru animăluțul dumneavoastră! 

Având în vedere că dorința de a ieși în locuri publice crește este recomandat ca blănoșii sa fie vaccinați la zi iar datele din Registrul Câinilor cu Stăpân din Romania să fie actualizate de asemenea, pentru a evita eventualele evenimente nedorite (ex. pierderea animalului de companie). 

Indiferent de sezon, timpul petrecut împreună cu patrupezii noștri este de neprețuit! O viață trăită curat și sănătos este răsplata noastră pentru ei, pentru loialitatea și bucuria cu care ne întâmpina zi de zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.