Top produse esențiale pentru plimbările de primăvara

Fie ca ești la început de drum alături de blănosul tău, fie ca ați petrecut deja mai multe primăveri împreuna, trebuie să ai în vedere faptul că orice ieșire cu acesta este un prilej pentru a îl putea stimula, atât fizic cât și mental. O plimbare în parc, în pădure, o ieșire alături de gașca de patrupezi, o baie în zonele speciale amenajate pentru animale etc. pot fi idei minunate pentru această perioadă! 

Cu cât alegem o zonă mai îndepărtată de casă, cu atât „bagajul” companionului nostru se mărește, lucru care este perfect normal. Indiferent de locul în care alegeți să vă petreceți acest timp de calitate, este foarte important să aveți în vedere faptul că din momentul în care porniți la drum sunteți obligat să purtați asupra voastră carnetul de sănătate și să vă asigurați că blănoșii sunt microcipați – înregistrați in RECS , vaccinați la zi și deparazitați. 

Pentru a face aceste plimbări cat mai practice și distractive, îți oferim o serie de sfaturi și idei de produse nelipsite din activitățile voastre! 

Deux-pieces: Ham/zgarda + lesa

Ham sau zgardă?

Alegerea depinde foarte mult de temperamentul animalului și de controlul pe care îl ai asupra lui. Astfel, hamul este indicat blănoșilor care, în primul rând, au primit indicație de la medicul veterinar (prezintă anumite probleme de sănătate, predispoziție de rasă – rasele brahicefalice) precum și câinilor cu o personalitate relaxată și care nu au tendința de a brusca. Zgarda în schimb, oferă mult mai mult control asupra blănosului, fiind mai ușor de menajat în zonele aglomerate. Acestea, de asemenea, trebuie alese în funcție de fizionomia animalului și stilul de plimbare pe care dorești sa îl adopți.  

Lesa

Exista mai multe tipuri de lese in funcție de nevoile animalului și a proprietarului:

· Lesa standard – confecționată din diferite materiale, vine în mai multe dimensiuni oferind stăpânilor control asupra animalului.

· Lesa retractabilă – oferă libertate blănosului, ideală pentru zonele mai puțin populate dar și pentru câinii care prezinta un temperament docil și prietenos.

· Lesa de dresaj – specială pentru astfel de activități, este versatilă, antiderapantă, lungimea este reglabila și este ușor de manipulat.

· Lesa anti-tracțiune

Jucăriile

Jucăriile pentru caței sunt esențiale pentru stimularea mentală și fizică, dar cel mai important o formă de iubire a noastră față ei! Putem spune chiar că joaca (interactivă) este un limbaj al iubirii.

Distracția poate începe atunci când la mijloc se găsește o minge, un frisbee sau o jucărie din sfoara.

Mingea trebuie aleasa cu grijă, în funcție de dimensiune și material. Trebuie sa ai în vedere ca aceasta să nu fie ușor de ingerat, densitatea să fie una care să îi permită să o prindă cu ușurință, iar materialul să fie unul rezistent, care nu se va deteriora cu ușurință.

Alte tipuri de jocuri sunt cele de tipul „agility” – este drept, implică mult efort și implicare din ambele parți, însă reprezintă o sursă foarte bună de a consuma energia animalului și de a-l stimula.

Daca alegi să mergi cu blănosul în zone cu apă destinate scăldatului, indicat este, mai ales la primele încercări, ca aceștia să poarte așa numitele veste de salvare. Nu uitați sa aruncați si niște jucării plutitoare, astfel vor fi mult mai motivați să practice acest tip de activitate atât de benefică pentru dezvoltarea lor!

 „The happy bag” sau săculețul cu recompense

Plimbările în aer liber pot fi deseori mai greu de ținut sub control având în vedere că aceștia se întâlnesc pe drum cu numeroși stimuli (alte animale, oameni, mașini etc.). Lucrând cu ei, oferindu-le încrederea ca le suntem alături și că nimic nu le poate face rău, învățându-i să fie prietenoși, putem să transformăm activitățile în aer liber într-o activitate plăcută și distractivă. În semn de răsplata și motivație pe parcursul acestor „călătorii”, este recomandat să folosim treat-uri (recompense), astfel ajutându-i să diferențieze ce este bine și ce nu este în regulă. Recompensele este ideal să fie mici, depozitate mereu în același loc, pentru ca în momentul recompensării, în timp, să motiveze animalul să reacționeze doar la vederea locului unde acestea sunt localizate ( ex. o borsetă, un recipient special de brâu).

Nici pisicuțele nu trebuie excluse de la aceste activități în aer liber! Este adevărat că ele tind să se streseze mult mai repede și devin anxioase în momentul în care iau contact cu mai mult factori externi (alte animale, oameni, automobile etc.). Totuși, dacă alegem să le expunem de mici la acești stimuli, le oferim confortul și siguranța că nu există niciun pericol, putând, astfel, să se integreze și să participe la acest tip de activități. O geantă de transport, preferabil din material textil, este comodă atât pentru patruped, cât și pentru proprietar, iar împreună cu un ham adecvat și o lesă ajută pisica să se simtă și să fie în siguranță într-un mediu exterior zonei ei de confort! 

 Într-un final, trebuie să recunoaștem, plimbările cu animalul de companie, indiferent de anotimp, sunt un prilej minunat să ne încărcăm cu energie pozitivă, să întărim legătura specială pe care o avem și să ne bucurăm de timpul petrecut împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.